NAPRAVA ZA   VAKUUMSKO IZSUŠEVAN

        


 

NAPRAVA ZA   PRIPRAVO IN NADZOR GOSTOTE

Nazaj na IZDELKI


 

 

  

SPLOŠNO

Naprava je v osnovi sestavljena iz več elementov ki so povezani na centralni krmilni sistem ki ga direktno upravljamo preko zaslonskih oken in menijev ki so razumljivi pregledni logično razporejeni in v slovenskem ali drugem jeziku .

Naprava je zaradi vrste fluida pegrajena z polipropilenskimi ploščami ki so integrirane v konstrukcijo z polico kamor je prigrajena oprema za redčenje.Laserski nadzor gostote in senzorilčna oprema  poskrbi za nadzor in delovanja naprave v delu kjer nadzorujemo gostoto, pretok in temperaturo.

Napravo sestavlja OGREVALNA PUSH komora ki poskrbi ,da po zahtevi za vroč zrak ob prisotnosti pnevmatskega voda vroč zračni tok usmerimo v šobe ki izpihajo in predgrejejo spajkalno površino preko številnih nastavljivih parametrov.

Naprava za pripravo vročega zraka za izpihovanje je izdelana tako da preko krmilne analogne zanke nadzorujemo in krmilimo PID ogrevalni modul z 3,6 kW infra grelno patrono z vgrajeno  Pt 100 sondo za nadzor in varnostni izklop v primeru predgretja. Ohišje naprave je izdelano iz eloksiranih CNC strojno obdelanega aluminija vijačno sestavljenega. Naprava ima prigrajeno komoro za upih komprimiranega zraka izdelano iz kislinsko odpornega 316 Ti inox-a.
Prirpava komponent se odvija v posebno  konstruirani in izdelani plastični posodi ki je odporna na uporabljene fluide. Sama posoda je grajena tako da so volumni čim manjši , vendar še dovolj veliki za večdnevno delo brez potreb po polnenju. Konstrukcija je izdelana tako da napravo sestavlja gornji del z krmilno opremo ki je ločena ter mešalno posodo ki obratuje v podtlaku zato da izparine in hlapi ne prihajajo v krmilni del. Naprava imam sesalni pokrov


Merjenje in nadzor gostote se meri preko laserja ki meri v območju 100mm na 1stotinko natančno in preko serijskega porta pošilja podatke v kontroler kjer z pretvorbenim algoritmom nelinearo skalo areometra pretvorimo v digitalno številsko vrednost enako kot jo trenutno prikazuje areometer. Ker je areometer skala groba so posamezni nelinearni deli še dodatno obdelani tako da je natančnost digitalnega prikaza za 50% večja .

 

 

          

 

 

 

Kalibracija se lahko izvede na vsaki poziciji v posebnem zato prilagojenem in z geslom zaščitenem meniju za željeno območje Prikaz gostote v g/cm3 lahko pa tudi v drugih enotah.

Sam krmilnik omogoča tudi  priklop na ethernet in remoute (daljinsko)kontrolo.

Prvi del naprave sestavlja elektro omara na aluminijasti kompaktni  konstrukciji opremljena s krmilnikom.

Naprava omogoča nastavitev parametrov

1 . NASTAVITVE PRETOKA IN VKLOPA ČRPALKE ZA ROČNI /AVTOMATSKI REŽIM

2.  NASTAVITVE VKLOPA KOMPONENTE 2 ROČNO IN AVTOMATSKO ZA POTREBO REDČENJA

3. DIGITALNI PRIKAZ GOSTOTE FLUIDA PREKO NATANČNE LASERSKE MERITVE

4. MOŽNOST KALIBRACIJE MERITVE v NELINEARNEM OBMOČJU

5. NASTAVITEV TEMPERATURE PREDGREVANJA IN PRIKAZ 3 MERILNIH  TEMPERATURNIH MEST
   NA HMI SCADA PRIKAZOVALNIKU

6.NASTAVITEV MASNEGA PRETOKA IN TLAKA ZRAKA PREDGRETEGA OB ZAGONU IZPIHAVANJA ( velja za inegr z. PUSH MODUL-om)

7 NASTAVITEV DOLŽINE IZPIHAVANJA NA ŠOBAH TER PRIPADAJOČO TEMPERATURO

8 NASTAVITEV AVTOMATSKEGA DOZIRANJA KOMPONENTE 2 ZA REDČENJE

 

 

   

 

  

           

  

               
 

      

 


 

  

 


 
 

 

 

 

 

  

 

 
 

 

   
 


 

   
 
   
   

 

POVPRAŠEVANJE & CENIKNazaj na IZDELKI
 

 

E-mail :SERVIS

[ Nazaj ]             [ Izdelki ]    [ Lokacija ]              [ Novosti ]       [ Uporabne info. ]            [ E-Mail ]  

LASTRATECH d.o.o. , Rakovica 28, 4201 Zg.Besnica-KRANJ   tel: 04 250 66 30     fax: 04 250 66 33,  gsm:  041 642 631